TOBB Yüksek Öğrenim Meclisi'nin Soma'ya destek çağrısı yanıt buldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Yükseköğrenim Meclisi'nin Soma'da yaşanan maden faciasının ardından bölgedeki mağdur ailelerinin üniversite adayı çocuklarına burs desteği sağlamak amacıyla yaptığı çağrıya vakıf üniversitelerinden olumlu

Türk Dünyasından Haberler 27.05.2014 18:14:40 0
TOBB Yüksek Öğrenim Meclisi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Yükseköğrenim Meclisi’nin Soma’da yaşanan maden faciasının ardından bölgedeki mağdur ailelerinin üniversite adayı çocuklarına burs desteği sağlamak amacıyla yaptığı çağrıya vakıf üniversitelerinden olumlu yanıt geldi.

Aynı zamanda TOBB Türkiye Yükseköğrenim Meclis Başkanı olan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan’ın üniversite olarak Soma’daki mağdur ailelerden üniversite adayı 10 gencimize ÖSYS puanlarına göre tüm yükseköğrenim hayatları boyunca karşılıksız ve kesintisiz burs desteği vereceklerini açıklamasının ardından diğer vakıf üniversitelerinden de destek gelmeye başladı.

TOBB Türkiye Yükseköğrenim Meclisi’nin üye vakıf üniversitelerine gönderdiği yazıyla yaptığı destek çağrısına ilk olarak Çankaya Üniversitesi’nden olumlu yanıt geldi. Üniversite, 301 bin TL nakti katkı payı bursu ile faciada hayatını kaybeden her bir işçimizin birinci derece yakını öğrencilere eğitim dilimi ve düzeyi gözetilmeksizin 1000’er TL yardım yapma kararı aldı. Çankaya Üniversitesi yine işçilerimizin birinci derece aile yakınlarına da üniversite bünyesindeki herhangi bir programda kayıtlı olmaları ya da kayıt olmaları halinde süresiz tam burs, mali ve sosyal yardım bursu ile ulaşım ve yemek bursu vermeyi taahhüt etti. Meclisin yaptığı çağrıya karşılık farklı üniversitelerin de destek hazırlığında olduğu öğrenildi.

 ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30